Romaleon.com

"Να είμαστε ανταγωνιστικοί με όλους"

9 Mar 2018, 10:06 a.m.

Η Εθνική μας ομάδα των Παίδων U17 συμμετέχει στον Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της UEFA για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
 
Αντίπαλοι της ομάδας μας θα είναι η Κροατία, το Βέλγιο και η Σουηδία και όλοι οι αγώνες θα γίνουν στην Κροατία.
 
«Δυστυχώς η παρουσία μας στον Elite Round συνέπεσε με την τραγική είδηση για την απώλεια του Προέδρου μας Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Θα ήταν ότι καλύτερο για εμάς να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας και να την αφιερώσουμε στον Πρόεδρο μας» τονίζει ο προπονητής της Εθνικής μας Γιάννος Οκκάς και συνεχίζοντας προσθέτει:
 
«Ασφαλώς δεν παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες που μας περιμένουν και δεν παραγνωρίζουμε ότι είμαστε το μεγάλο αουτσάιντερ του ομίλου όμως ο στόχος μας είναι η διάκριση.
 
Σε τέτοιο επίπεδο και σε τέτοιες ηλικίες, πρέπει να δημιουργούμε νοοτροπία νικητή και αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε μέσω του στόχου που θέτουμε.
 
Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εφησυχάσουμε επειδή πετύχαμε τον πρώτο μεγάλο μας στόχο που ήταν η πρόκριση από τα προκριματικά στον Elite Round. Γνωρίζουμε ότι το έργο μας θα είναι πολύ πιο δύσκολο από ότι ήταν στον προκριματικό όμιλο, όμως ο στόχος μας θα είναι η νίκη σε κάθε αγώνα ξεχωριστά και αν το πετύχουμε αυτό, ασφαλώς θα έρθει και η πρόκριση στα τελικά, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία μας.
 
Μέσα από τέτοιες διοργανώσεις δημιουργείται η κατάλληλη νοοτροπία για το μέλλον και εμείς, επαναλαμβάνω πως σε αυτές τις ηλικίες, ένας από τους μεγάλους μας στόχους είναι και η δημιουργία νοοτροπία νικητή».
 
**Από τον Elite Round στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων προκρίνονται δεκαπέντε ομάδες από τους οκτώ ομίλους και το γεγονός αυτό επιτρέπει σε όλες τις Εθνικές να αισιοδοξούν ότι μπορούν να πετύχουν την πρόκριση.
 
«Έχουμε τις δικές μας πιθανότητες και θα προσπαθήσουμε να τις εξαντλήσουμε μέσω της προσπάθειας που θα κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο.
 
Θα μιλήσουμε στους ποδοσφαιριστές μας με τη γλώσσα της αλήθειας. Θα τους εξηγήσουμε τα δεδομένα, το βαθμό δυσκολίας της αποστολής μας αλλά και τους στόχους που έχουμε θέσει, περιμένοντας από αυτούς να ανταποκριθούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Ανεξάρτητα από το αν θα πετύχουμε τον στόχο μας ή όχι, θέλουμε να αποδείξουμε το ποδοσφαιρικό επίπεδο της χώρας μας», δηλώνει ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής.
 
**Ο Γιάννος Οκκάς οδηγεί την Εθνική ομάδα των Παίδων U17 για δεύτερη σερί χρονιά στον Elite Round και ασφαλώς, η περσινή εμπειρία θα είναι πολύ χρήσιμη για τον ίδιο ενόψει της φετινής προσπάθειας.
 
«Οπωσδήποτε η περσινή εμπειρία θα είναι χρήσιμη από πολλές απόψεις. Ο κάθε άνθρωπος οφείλει να μαθαίνει και να προσπαθεί να γίνεται καλύτερος. Η προσπάθεια μας θα είναι η πορεία η φετινή να είναι καλύτερη από την περσινή και οι εμπειρίες που αποκομίσαμε από την περσινή παρουσία μας θα μας βοηθήσουν στη φετινή προσπάθεια».
 
**Το 2017, η Εθνική Παίδων U17 αγωνίστηκε στον Elite Round έχοντας πετύχει το απόλυτο στην προκριματική φάση με τρεις νίκες ενώ φέτος, προκρίθηκε ως μια από τις καλύτερες τρίτες ομάδες των ομίλων. Πως αυτό θα επηρεάσει την προσπάθεια μας το Μάρτιο στην Κροατία;
 
«Ανεξάρτητα από το πώς έχουν προκριθεί οι ομάδες, στον Elite Round όλα αρχίζουν από το μηδέν. Το σημαντικό είναι ότι προκριθήκαμε. Αυτό που δεν αλλάζει, είναι η νοοτροπία που πρέπει να έχουμε στους αγώνες μας. Να είμαστε ανταγωνιστικοί με όλους. Οι ποδοσφαιριστές ξέρουν τις μας περιμένει και σαν προπονητής τους, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την από την αφοσίωση, τον επαγγελματισμό και την αγάπη που δείχνουν στην Εθνική μας.
 
Αντιλαμβάνονται το βάρος της φανέλας και αυτό με βοηθά ιδιαίτερα στο έργο που έχω να επιτελέσω. Χωρίς την αφοσίωση των παικτών, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Είναι 100% συνειδητοποιημένοι για τους στόχους που έχουμε και ξέρουν τι μας περιμένει», σχολιάζει ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός και καταλήγοντας τονίζει: 
 
«Ασφαλώς, όταν μιλάμε για Εθνικές ομάδες Παίδων, πέραν του βραχυπρόθεσμου στόχου για καλή πορεία στον Elite Round, υπάρχει πάντα και ο μακροπρόθεσμος στόχος που είναι η ετοιμασία ποδοσφαιριστών, έτοιμων να ανταποκριθούν σε πιο ψηλό επίπεδο και σταδιακά να στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών.
 
Ζώντας αυτές τις δύο χρονιές στην Εθνική Παίδων, έχω την πίστη και την αισιοδοξία ότι έχουμε ποδοσφαιριστές που θα μας απασχολήσουν θετικά στο άμεσο μέλλον. Και στην περσινή και στη φετινή ομάδα έχουμε παιδιά με ταλέντο και ικανότητα, παιδιά που πήραν το μήνυμα του επαγγελματισμού και τα οποία θα φτάσουν πολύ μακριά σε ποδοσφαιρικό επίπεδο».