Romaleon.com

Η ΚΟΕ παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό της τριετίας 2019-2021

25 Sep 2018, noon

Τον Στρατηγικό της σχεδιασμό για την τριετία 2019-2021 παρουσίασε  η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή. Ένας σχεδιασμός, ο οποίος είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον προϋπολογισμό της ΚΟΕ και έχει εννέα συγκεκριμένους στόχους που θα υλοποιηθούν με συγκεκριμένες δράσεις και χρονοδιαγράμματα.
 
Τον Στρατηγικό Σχεδιασμό παρουσίασε σε δημοσιογραφική Διάσκεψη η Γενική Διευθύντρια της ΚΟΕ Όλγα Πιπερίδου, ενώ παράλληλα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ντίνος Μιχαηλίδης μίλησε για τα δύο μεγαλεπήβολα έργα που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης: Το Κυπριακό Ολυμπιακό Κέντρο Στήριξης Αθλητών και την Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη.
 
Μιλώντας αρχικά κατά τη Διάσκεψη, ο κ. Μιχαηλίδης μίλησε και ανέλυσε τα δύο αυτά έργα που προωθεί και υλοποιεί η ΚΟΕ. Όσον αφορά το Κέντρο Στήριξης Αθλητών, είπε πως ίσως είναι το πιο μεγαλεπήβολο έργο της Επιτροπής καθώς πρόκειται για ένα έργο που στόχο έχει να προσφέρει επιστημονική στήριξη στους Κύπριους αθλητές, δίδοντας τους πρόσβαση σε διάφορους κρίσιμους υποστηρικτικούς τομείς για την αθλητική τους καριέρα. Το Κέντρο λείπει από την Κύπρο  και η ίδρυση του ενδεχομένως να αλλάξει άρδην προς το θετικό την πορεία των αθλητών στις διεθνείς τους υποχρεώσεις.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, το Ολυμπιακό Κέντρο Στήριξης Αθλητών θα δίνει την ευκαιρία στους αθλητές να έχουν άμεση πρόσβαση σε αθλητιάτρους, αθλητικούς ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, αθλητικούς διαιτολόγους, διατροφολόγους, και άλλες ιατρικές ειδικότητες. Επίσης, η στήριξη δεν εστιάζεται μόνο στο ιατρικό κομμάτι αλλά επεκτείνεται και σε θέματα συμβούλων επικοινωνίας.
 
«Θέληση μας είναι το Ολυμπιακό Κέντρο Στήριξης Αθλητών να αποτελέσει το βασικότερο στήριγμα των αθλητών μας στην όμορφη προσπάθεια που κάνουν για εκπροσώπηση της Κύπρου στους διεθνείς στίβους», είπε.
 
Σε σχέση με την Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως πρόκειται για ένα μακρόπνοο σχεδιασμό της ΚΟΕ το οποίο στοχεύει στην παραγωγή και τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης για τον κυπριακό αθλητισμό. Επίσης, μέσω της Βιβλιοθήκης η ΚΟΕ θα επιδιώξει την περαιτέρω διάδοση των Ολυμπιακών Ιδεωδών την κυπριακή κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά.
 
«Η Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη θα παρέχει τη δυνατότητα σε μελετητές και ερευνητές, φοιτητές και μαθητές, σε κάθε ενδιαφερόμενο να εξεύρει συγκεντρωμένη την απαραίτητη βιβλιογραφία που αφορά τον κυπριακό αθλητισμό», είπε ο κ. Μιχαηλίδης και κάλεσε όσους επιθυμούν να συμβάλουν στον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης με δωρεές βιβλίων, εντύπων και άλλων υλικών, να το πράξουν.
 
Σημείωσε πως για την όσο το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση αυτών των δύο σχεδίων, η ΚΟΕ θα συνεργαστεί με κάθε επιστημονικό οργανισμό, με πανεπιστήμια, την Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή, τη ΔΟΕ και με κάθε εξειδικευμένο φορέα επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια.
 
Οσον αφορά τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της ΚΟΕ 2019-2021, η κ. Πιπερίδου αναφέρθηκε στους εννέα του στόχους.
 
Πρώτος, είπε, είναι η προάσπιση της αυτονομίας του Ολυμπιακού Κινήματος, όπως δηλαδή είναι η θέσπιση και η εποπτεία κανόνων του αθλητισμού. Δεύτερος, είναι η προώθηση των θεμελιωδών αρχών και αξιών του Ολυμπισμού, ο τρίτος, η θέσπιση κώδικα δεοντολογίας και η προώθηση καλής διακυβέρνησης στον αθλητισμό.
 
Ο τέταρτος στόχος αφορά στην προώθηση μέτρων ασφαλείας και υγείας των αθλητών, ο πέμπτος η καταπολέμηση του ντόπινγκ και ο έκτος η συμβολή στο κοινωνικό και επαγγελματικό μέλλον των αθλητών. Εβδομος στόχος του Στρατηγικού Σχεδιασμού της τριετίας είναι η συμμετοχή σε αγώνες που διεξάγονται υπό την αιγίδα της ΔΟΕ, όγδοος η προώθηση της αθλητικής επιστήμης και τέλος, ένατος, η προώθηση αποκατάστασης κοινωνικών ανισοτήτων με την ανάληψη πρωτοβουλιών ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης και βίας.
 
«Για όλους αυτούς τους στόχους υπάρχουν καταγραμμένες και κοστολογημένες δραστηριότητες και δράσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και προϋποθέσεις επίτευξης», είπε η κ. Πιπερίδου.
 
Τέλος, κατά τη διάσκεψη, ο εκπρόσωπος της Ernst & Young, η οποία συνέβαλε στο στρατηγικό πλάνο της τριετίας, ανέλυσε τα χρονοδιαγράμματα και τον τρόπο υλοποίησης του.

Ροή ειδήσεων

19:55
Τέλος ο Πιντσέλι από Εθνικό
19:49
Την ερχόμενη Παρασκευή στο «Κερύνεια – Επιστροφή» ο τελικός Πρωταθλήματος U13 Eagles
17:09
Χάνει τον τελικό του Europa League για πολιτικούς λόγους ο Μχιταριάν
16:39
Κίρζης: Δεν θα μας νικήσει η απογοήτευση
16:09
Πρόγραμμα Πρωταθλήματος Ένταξης ΣΤΟΚ (ημιτελική φάση και κατάταξης)
15:43
Ο τελικός Κυπέλλου Coca - Cola να γίνει γιορτή
14:03
ΠΑΣΠ: "Μπορούν να τερματίσουν τα συμβόλαια τους"
12:29
Τραμεντζάνι, Κέρκεζ, Τζούνιορ και Μοράις μίλησαν για τον τελικό Κυπέλλου Coca - Cola
10:41
Έφυγε και ο Ανδρέας Σκένζος
10:26
Προετοιμασία Εθνικής Ελπίδων ενόψει Ουκρανίας
10:18
Διευθετήσεις για έκδοση κάρτας φιλάθλου ενόψει τελικού Κυπέλλου Coca – Cola
09:24
Κετσπάγια: «Έζησα τον ρατσισμό στην Ελλάδα, υπήρξε… κανιβαλισμός»
08:42
Πέθανε ο Νίκι Λάουντα
07:22
Η Μπολόνια πανηγύρισε στην Ρώμη την παραμονή
06:46
Βραβεύτηκαν οι πρωταγωνιστές της χρονιάς (φώτο)