Romaleon.com

Καλούν σε ... ανάκριση τις διεθνείς ποδοσφαιρίστριες!

23 Dec 2019, 1:50 p.m.

Κλήσεις από στέλεχος της ΚΟΠ μέσα στο Σαββατοκύριακο δέχθηκε αριθμός ποδοσφαιριστριών της Εθνικής Γυναικών, με σκοπό να μεταβούν σήμερα, η κάθε μια μόνη της και σε διαφορετική ώρα από τις άλλες, στα γραφεία της Ομοσπονδίας και να τους γίνουν διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τη διαμαρτυρία τους στον αγώνα με τη Φινλανδία.

Σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΠ προσθέτει: "Στον αγώνα αυτό οι ποδοσφαιρίστριες μας διεκδίκησαν, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες πριν την σέντρα του αγώνα, την ίση μεταχείριση με τους άνδρες συναδέλφους τους, ένα θεμελιώδες τους δικαίωμα. Θυμίζουμε ότι οι γυναίκες είχαν θίξει το θέμα του ημερήσιου επιδόματος, που είναι σημαντικά μικρότερο από το αντίστοιχο των ανδρών, αλλά και το γεγονός ότι δεν τους δόθηκε κατάλληλος ρουχισμός, αλλά τους παραχωρήθηκαν στολές μικρών ηλικιακά ανδρικών εθνικών ομάδων και μάλιστα με την εντολή να μην τις ανταλλάξουν μετά τον αγώνα με τους αντιπάλους!

Ως ΠΑ.Σ.Π., έχοντας την πλήρη στήριξη και συνεχή εμπλοκή στο θέμα της FIFPro, επαναλαμβάνουμε ότι ουδέν πειθαρχικό παράπτωμα διέπραξαν οι ποδοσφαιρίστριες.

Κατόπιν συνεχών διαβουλεύσεων εντός του Σαββατοκύριακου με τις ποδοσφαιρίστριες, με σημερινή επιστολή μας στην ΚΟΠ την ενημερώσαμε ότι αυτές δεν αποδέχονται να συμμετέχουν σε τυχόν πειθαρχική εναντίον τους έρευνα χωρίς πρώτα να ενημερωθούν για όλα τα εναντίον τους εξεταζόμενα πειθαρχικά παραπτώματα και χωρίς να τους δοθεί το δικαίωμα να συνοδεύονται από τον ΠΑΣΠ ή άλλο πρόσωπο ή δικηγόρο της επιλογής τους.

Με τη σημερινή επιστολή μας ζητήσαμε ακόμα μια φορά τη διευθέτηση συνάντησης για συζήτηση των παραπόνων και προβληματισμών των ποδοσφαιριστριών της εθνικής γυναικών για τη μεταχείρισή τους από την ΚΟΠ.

Θυμίζουμε ότι ο ΠΑ.Σ.Π. είχε στείλει εξ’ αρχής και πριν τον συγκεκριμένο αγώνα επιστολή (συνολικά τέσσερις μέχρι σήμερα) για συζήτηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, η οποία ουδέποτε απαντήθηκε από την ΚΟΠ και ήταν και ο λόγος που ώθησε τις ποδοσφαιρίστριες σε διαμαρτυρία αφού η Ομοσπονδία δεν ήθελε καν να ακούσει τα δίκαια αιτήματα τους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 13 Ιανουαρίου, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ισότητας των Φύλων της Βουλής των Αντιπροσώπων, με αφορμή το πιο πάνω θέμα, προσκάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς σε συνεδρία της με σκοπό τη συζήτηση του θέματος.

Ο ΠΑ.Σ.Π. όχι μόνο θα συνεχίσει να στηρίζει τα δίκαια και εύλογα αιτήματα των μελών του, ανδρών και γυναικών αλλά θα είναι μπροστάρης σε αυτούς τους αγώνες τους".

Ροή ειδήσεων

08:21
Η Ιταλία του 2006 κατεβαίνει στο γήπεδο στη μάχη κατα του κορωνοϊού
08:14
Αγγλία: Ημιμαραθώνιος με τη συμμετοχή 6.000 ανθρώπων
22:03
Η ΚΟΠ θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας
19:53
Διακόπτουν προπονήσεις Απόλλωνας, ΑΕΚ και Ομόνοια
19:33
Διακοπή προπονήσεων ως την Τετάρτη στον Αρχάγγελο
16:33
ΠΑΣΠ: Παρατείνετε τιε άδειες παικτών ως την Τετάρτη
12:31
Η UEFA εξετάζει Final 4 σε Champions League και Europa League
12:18
Προπονητικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως από την Ακαδημία μπάσκετ ΑΠΟΕΛ
08:23
Ο Ινσίνιε τραγουδά στο μπαλκόνι και τονώνει το ηθικό όσων είναι σε καραντίνα
07:55
Το ιδιαίτερο μήνυμα του Μέσι σε όλο τον κόσμο
19:39
Κορονοϊός: Φαλκάο και Ομπι-Μίκελ αρνούνται να παίξουν μπάλα στην Τουρκία
16:39
Σούπερ Λιγκ: Τέλος στις προπονήσεις όλων των ομάδων μέχρι 27 Μαρτίου
12:05
Νέα έκτακτη σύσκεψη για την τύχη της Premier League την Πέμπτη
08:53
Σενάριο για μονά ματς σε Champions League και Europa
08:30
Κορονοϊός: Ακυρώθηκε ο τελικός του Πετρούνια στο Μπακού!