Romaleon.com

Καυστική ανακοίνωση ΕΘΑ κατά ΑΠΟΕΛ

24 Dec 2019, 1:59 p.m.

Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΘΑ στην οποία αναφέρει πως πριν τον αγώνα της με το ΑΠΟΕΛ, οι αντίπαλοι ήρθαν σε συμφωνία με καλαθοσφαιριστή της ομάδας της Έγκωμης (Παπαμιχαήλ) για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, χωρίς να πληροφορήσουν την ΕΘΑ για αυτή τους την ενέργεια. Παράλληλα προβαίνει κα σε άλλες καταγγελίες.

Αναλυτικά η ανακοίονωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ε.Θ.Α. ΕΓΚΩΜΗΣ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να γνωστοποιήσει στο φίλαθλο καλαθοσφαιρικό κοινό της Κύπρου τα ακόλουθα:
Ο εκ των αρχηγών της ομάδας μας Πέτρος Παπαμιχαήλ έχει πρόσφατα και σε κάθε περίπτωση πριν το προψεσινό καλαθοσφαιρικό παιχνίδι μεταξύ της ομάδας μας και του ΑΠΟΕΛ, υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του ΑΠΟΕΛ, για την επόμενη αγωνιστική περίοδο χωρίς φυσικά να έχουμε τύχει της οποιασδήποτε σχετικής ενημέρωσης από τον ίδιο και/ή το επίσημο Καλαθοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ.
Κρίνουμε ότι η ενέργεια αυτή του Πέτρου Παπαμιχαήλ είναι εντελώς αντιδεοντολογική και μακριά από οποιαδήποτε μορφή σεβασμού και ηθικής προς το Σωματείο μας, ειδικά από την στιγμή που είχε το ιερό καθήκον να είναι ένας εκ των αρχηγών της καλαθοσφαιρικής μας ομάδας. Η μικρότερη υποχρέωση που είχε ο εν λόγω καλαθοσφαιριστής, ο οποίος γαλουχήθηκε στην ομάδα μας, όντας μέλος της από την ηλικία των 14 ετών, ήταν να μας ενημερώσει ότι κάποιο άλλο Σωματείο του είχε κάνει πρόταση συνεργασίας. Στην εσχάτη, θα μπορούσε επίσης να μας ενημερώσει ότι είχε υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΑΠΟΕΛ και να ζητήσει όπως απέχει από τα μεταξύ μας παιχνίδια.
Μερίδιο ευθύνης φυσικά, για όλα τα ανωτέρω, έχουμε και εμείς σαν Σωματείο καθότι δεν κατορθώσαμε να περάσουμε σε ένα παιδί που «μεγαλώσαμε» τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι» αλλά και τις ηθικές αξίες του σεβασμού και της εκτίμησης.
Το σωματείο μας μέσα από πολλές οικονομικές δυσκολίες διατηρεί με αξιοπρέπεια την ομάδα καλαθόσφαιρας, η οποία διακρίνεται τα τελευταία δέκα χρόνια με κατακτήσεις τίτλων και συμμετοχές σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι και θα διαφυλάξουμε με κάθε προσοχή. Σίγουρα τέτοιες συμπεριφορές σαν του πρώην αρχηγού μας, δεν μπορούν να συνυπάρχουν μαζί μας.
Δεν μπορούμε να μην κάνουμε αναφορά και στους υπεύθυνους του καλαθοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ, εξαιρουμένου του Αξιότιμου Προέδρου κ. Μάριου Χαραλάμπους (η στάση του οποίου ήταν καθόλα αξιοπρεπής και έντιμη απέναντι στον Πρόεδρο μας και το Σωματείο μας), οι οποίοι έχουν κατ’ επανάληψη φέτος συμπεριφερθεί απέναντι μας εντελώς αντισυναδελφικά και αντιδεοντολογικά. Μέχρι και τον φροντιστή μας ξεσήκωσαν μια βδομάδα πριν την έναρξη του φετινού μαραθωνίου, υποβάλλοντας του, υποτίθεται, πρόταση συνεργασίας με ψηλότερες απολαβές. Το αποτέλεσμα λίγο πολύ γνωστό. Τον άφησαν εκτεθειμένο ξεκρέμαστο και άνεργο. Ακολούθως, ενώ βρισκόμαστε σε αγωνιστική περίοδο, προσεγγίζουν καλαθοσφαιριστή μας και τον υπογράφουν χωρίς να μας ενημερώσουν. Αυτά και άλλα πολλά περίεργα, τα οποία κρίνουμε σκόπιμο να μην αναφέρουμε, διαδραματίστηκαν φέτος εκ μέρος του Καλαθοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ.
Υ.Γ. 1: Τα λεφτά δεν φέρνουν τις επιτυχίες. Εξάλλου κάνετε τους χουβαρντάδες και ¨καίτε¨ τα λεφτά της εταιρείας ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο.
Υ.Γ. 2: «ευ αγωνίζεσθαι» – να έχεις εκπαιδευτεί να παίξεις δίκαια, να παίξεις καθαρά, να είσαι σταθερός, να προσέχεις τους πειρασμούς, να έχεις σεβασμό στην άποψη του άλλου, σεβασμό στην αθλητική διαδικασία, στους συναθλητές και αντιπάλους, σεβασμό στους φιλάθλους και στο περιβάλλον.
Υ.Γ. 3: Με 100 Ευρώ τον μήνα δεν πλούτηνε κανείς.
Υ.Γ. 4: Οι απειλές που δεχθήκαν μέλη του Σωματείου μας από τον στενό οικογενειακό κύκλο του καλαθοσφαιριστή είναι καταδικαστέες και δεν χωρούν στην Καλαθόσφαιρα και στον Αθλητισμό.

Ροή ειδήσεων

Η Ιταλία του 2006 κατεβαίνει στο γήπεδο στη μάχη κατα του κορωνοϊού
Αγγλία: Ημιμαραθώνιος με τη συμμετοχή 6.000 ανθρώπων
Η ΚΟΠ θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας
Διακόπτουν προπονήσεις Απόλλωνας, ΑΕΚ και Ομόνοια
Διακοπή προπονήσεων ως την Τετάρτη στον Αρχάγγελο
ΠΑΣΠ: Παρατείνετε τιε άδειες παικτών ως την Τετάρτη
Η UEFA εξετάζει Final 4 σε Champions League και Europa League
Προπονητικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως από την Ακαδημία μπάσκετ ΑΠΟΕΛ
Ο Ινσίνιε τραγουδά στο μπαλκόνι και τονώνει το ηθικό όσων είναι σε καραντίνα
Το ιδιαίτερο μήνυμα του Μέσι σε όλο τον κόσμο
Κορονοϊός: Φαλκάο και Ομπι-Μίκελ αρνούνται να παίξουν μπάλα στην Τουρκία
Σούπερ Λιγκ: Τέλος στις προπονήσεις όλων των ομάδων μέχρι 27 Μαρτίου
Νέα έκτακτη σύσκεψη για την τύχη της Premier League την Πέμπτη
Σενάριο για μονά ματς σε Champions League και Europa
Κορονοϊός: Ακυρώθηκε ο τελικός του Πετρούνια στο Μπακού!