Romaleon.com

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Προέδρου ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη

31 Dec 2019, 8:49 a.m.

Εξαιρετικός είναι ο απολογισμός της χρονιάς που φεύγει, τονίζει στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Στο επίκεντρο του ΚΟΑ είναι ο ίδιος ο αθλητής, προσθέτει σημειώνοντας ότι η πρόκριση έντεκα αθλητών μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δύο στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο και με την ελπίδα πρόκρισης μερικών άλλων, είναι κάτι που μας κάνει να νιώθουμε χαρά και περηφάνια.

Αναλυτικά:

"Ο αθλητικός απολογισμός μας κατά τη χρονιά που φεύγει ήταν εξαιρετικός τόσο στο τοπικό, όσο και στο διεθνές επίπεδο. Αυτό αποτελεί το πιο σοβαρό εχέγγυο για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις το 2020, την Ολυμπιακή χρονιά, την οποία υποδεχόμαστε με όνειρα και φιλοδοξίες.

Υποδεχόμαστε τον καινούργιο χρόνο με πλήρη συναίσθηση των απαιτήσεων και υποχρεώσεων μας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020, αλλά και τη δρομολόγηση για υλοποίηση έργων και σχεδιασμών.

Η Κυπριακή πολιτεία ανέθεσε  στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, την ανώτατη αθλητική αρχή του τόπου, σαν θεσμικό πολιτειακό όργανο, το ρόλο του επιτελικού σχεδιασμού αλλά και την ευθύνη εποπτείας συντονισμού  και επίβλεψης των γενικότερων συνολικών αναγκών του κυπριακού αθλητισμού.

Η συνεργασία μεταξύ Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και Αθλητικών Ομοσπονδιών, είναι πολύ στενή. Τα διάφορα προγράμματα του ΚΟΑ για στήριξη των Ομοσπονδιών μπήκαν σε εφαρμογή προς όφελος όλων και γενικά του αθλητισμού μας.

Οι σχεδιασμοί του ΚΟΑ αποδίδουν ήδη καρπούς τόσο στον αγωνιστικό τομέα με τις ψηλές επιδόσεις και διακρίσεις, όσο και στον τομέα του αθλητισμού ενασχόλησης και ψυχαγωγίας αλλά και στη μαζικοποίηση των προγραμμάτων κοινωνικού αθλητισμού. Αποτελεί δέσμευση μας ότι το ενδιαφέρον και η φροντίδα του ΚΟΑ θα μεγιστοποιηθούν στον χρόνο που μας έρχεται. Στα αξιοπρόσεκτα καταγράφουμε τον νέο σχεδιασμό για στήριξη των αθλητών με προοπτική. Τα θετικά αποτελέσματα αυτού του πρωτοποριακού σχεδιασμού, είμαστε σίγουροι ότι θα αποδώσουν καρπούς και αυτό θα διαφανεί στην πορεία.

Οι προσπάθειες για ανάπτυξη και εμπέδωση μιας σύγχρονης αθλητικής παιδείας με επίκεντρο την αθλητική ενασχόληση όλων των πολιτών, βρίσκουν την αμέριστη και δυναμική συμπαράσταση του Οργανισμού.

Καθιερώσαμε και καθιερώνουμε  νέες συνθήκες λειτουργίας του αθλητισμού και ανοίγουμε νέες ελπιδοφόρες προοπτικές για το μέλλον.  Σαν τέτοιες είναι η ελεύθερη πρόσβαση και σε κατάλληλες συνθήκες των αθλουμένων στους αθλητικούς χώρους. Αυτό εμπεριέχεται και στο σχεδιασμό μας για τη δημιουργία περιφερειακών γηπέδων με τη συμμετοχή πολλών κοινοτήτων. Σχεδιασμό τον οποίο ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε.

Στις προτεραιότητες μας όμως, είναι και η βελτίωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών χώρων, στόχο τον οποίο υλοποιούμε και θα τον συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά. Έννοια μας είναι η προσβασιμότητα και η καλή θέαση του φίλαθλου κοινού.

Έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που πιθανό να αναδεικνύονται στην πορεία, αλλά αποδείξαμε ότι έχουμε την τόλμη και την αποφασιστικότητα να τα ξεπερνούμε και να τα επιλύουμε. Τέτοια προβλήματα  είχαμε να αντιμετωπίσουμε με τα δελτία υγείας, σύστημα το οποίο αναβαθμίσαμε πλήρως, καθώς και με το νέο γήπεδο Λεμεσού στο Κολόσσι. Ένα έργο για το οποίο επιδεικνύει προσωπικό ενδιαφέρον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστική. Ένα έργο που τώρα προχωρά με ταχείς ρυθμούς και πριν το τέλος του 2021 ο φίλαθλος  κόσμος της Λεμεσού, αλλά και ο κάθε κύπριος φίλαθλος, θα το χαίρεται και θα το απολαμβάνει με την αποπεράτωση του.

Στο επίκεντρο του ΚΟΑ είναι ο ίδιος ο αθλητής. Σε αυτόν επενδύουμε και προσδοκούμε για διακρίσεις και επιτυχίες. Η πρόκριση έντεκα αθλητών μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δύο στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο και με την ελπίδα πρόκρισης μερικών άλλων, είναι κάτι που μας κάνει να νιώθουμε χαρά και περηφάνια. Μεγαλύτερη χαρά και περηφάνια θέλουμε να νιώσουμε αν οι εν λόγω αθλητές μας ανεβούν στο ψηλότερο βάθρο.  Είναι στόχος εφικτός και πιστεύουμε ότι θα τον πετύχουμε.

Στέλλουμε προς όλους τους συμπατριώτες μας τις πιο θερμές μας ευχές για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες όλων των αθλητών, αλλά και όλων όσων συμμετέχουν ενεργά στη λειτουργία του κυπριακού αθλητικού οικοδομήματος.

Καλή χρονιά, γεμάτη υγεία και πολλές αθλητικές επιτυχίες!!!"

Ροή ειδήσεων

08:21
Η Ιταλία του 2006 κατεβαίνει στο γήπεδο στη μάχη κατα του κορωνοϊού
08:14
Αγγλία: Ημιμαραθώνιος με τη συμμετοχή 6.000 ανθρώπων
22:03
Η ΚΟΠ θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας
19:53
Διακόπτουν προπονήσεις Απόλλωνας, ΑΕΚ και Ομόνοια
19:33
Διακοπή προπονήσεων ως την Τετάρτη στον Αρχάγγελο
16:33
ΠΑΣΠ: Παρατείνετε τιε άδειες παικτών ως την Τετάρτη
12:31
Η UEFA εξετάζει Final 4 σε Champions League και Europa League
12:18
Προπονητικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως από την Ακαδημία μπάσκετ ΑΠΟΕΛ
08:23
Ο Ινσίνιε τραγουδά στο μπαλκόνι και τονώνει το ηθικό όσων είναι σε καραντίνα
07:55
Το ιδιαίτερο μήνυμα του Μέσι σε όλο τον κόσμο
19:39
Κορονοϊός: Φαλκάο και Ομπι-Μίκελ αρνούνται να παίξουν μπάλα στην Τουρκία
16:39
Σούπερ Λιγκ: Τέλος στις προπονήσεις όλων των ομάδων μέχρι 27 Μαρτίου
12:05
Νέα έκτακτη σύσκεψη για την τύχη της Premier League την Πέμπτη
08:53
Σενάριο για μονά ματς σε Champions League και Europa
08:30
Κορονοϊός: Ακυρώθηκε ο τελικός του Πετρούνια στο Μπακού!