Romaleon.com

Η Πάφος του αύριο…

24 Apr 2019, 8 a.m.

Στέλιος Παπαμωϋσέως

Από την ενοποίηση δυο ιστορικών ομάδων, του ΑΠΟΠ και του Ευαγόρα, γεννήθηκε η ενοποιημένη Πάφος 2000  ακριβώς με την ανατολή της νέας χιλιετίας το 2000.

Πριν από αυτή την απόφαση, οι εκπρόσωποι της πόλης στην Α κατηγορία, είχαν συνήθως πορεία ασανσέρ, δηλαδή πλην κάποιων εξαιρέσεων ανεβοκατέβαιναν, από στις δυο κατηγορίες. Βέβαια υπήρξαν περιπτώσεις που έμειναν μαζί στην Α κατηγορία για δυο συνεχείς χρονιές και αυτό έγινε το 77-78 και 78-79, όμως ο κανόνας ήταν μια πάνω και μια κάτω .

Έστω και αν από το 66-67 που για πρώτη φορά ανήλθε στην Α κατηγορία ο ΑΠΟΠ και ακολούθησε ο Ευαγόρας το 68-69, στις ομάδες αυτές υπήρχαν κατά καιρούς παίκτες με μεγάλη αξία που αφήσαν ιστορία όπως ο Τάκης Χαραλάμπους, ο Αττικης, ο Αγάς, ο Φυτος Νεοφύτου, ο Πασπαλλης, ο Αντρος Χριστοδούλου, ο Κκέλης οι αδελφοί Γιαλούρη και πολλοί άλλοι, δεν έκαναν στο πρωτάθλημα τουλάχιστον την μεγάλη υπέρβαση.

Η ενοποίηση το 2000  που πλέον  κρίθηκε αναγκαία από αγωνιστικής και οικονομικής πλευράς και αποτελεί ιστορικό γεγονός για την πόλη της Πάφου, έφερε νέα δεδομένα, δυστυχώς δεν έφερε την πολυπόθητη σταθερότητα στους κύριους τομείς, με αποτέλεσμα κάποιοι που ήταν σφοδρά εναντίον της ενοποίησης να θεωρούσαν τους εαυτούς τους δικαιωμένους και άμεσα η έμμεσα να ανέμεναν την επιστροφή στην προγενέστερη κατάσταση.

Δοκιμάστηκε η ενοποίηση σε πολλούς τομείς και κυρίως αγωνιστικά. Έγινε νέα προσπάθεια, είναι γνωστό με την συμμετοχή και της ΑΕΚ Κουκλιών και φαίνεται όχι απλά θα παραμείνει στην κατηγορία για τρίτη συνεχή χρονιά, αλλά κάνει ο κόσμος της μαζί με τους νέους ιδιοκτήτες, όνειρα που φτάνουν μέχρι της εξόδου στην Ευρώπη…

Δεν ξέρει κανείς αν πέτυχει η όχι η νέα προσπάθεια σε ότι αφορά στους στόχους τους πολύ ψηλούς που έχουν τεθεί, αυτό που φάνηκε στην διάρκεια της φετινής περιόδου είναι ότι αυτή η ομάδα είναι από τις πιο ποιοτικές στο πρωτάθλημα, έχει κόσμο να την στηρίξει αν χρειαστεί και φαίνεται οι ιδιοκτήτες της να θέλουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κάνουν την μεγάλη υπέρβαση.

Θα είναι πάντως ένα ερώτημα η νέα Πάφος…

Ροή ειδήσεων

08:21
Η Ιταλία του 2006 κατεβαίνει στο γήπεδο στη μάχη κατα του κορωνοϊού
08:14
Αγγλία: Ημιμαραθώνιος με τη συμμετοχή 6.000 ανθρώπων
22:03
Η ΚΟΠ θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας
19:53
Διακόπτουν προπονήσεις Απόλλωνας, ΑΕΚ και Ομόνοια
19:33
Διακοπή προπονήσεων ως την Τετάρτη στον Αρχάγγελο
16:33
ΠΑΣΠ: Παρατείνετε τιε άδειες παικτών ως την Τετάρτη
12:31
Η UEFA εξετάζει Final 4 σε Champions League και Europa League
12:18
Προπονητικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως από την Ακαδημία μπάσκετ ΑΠΟΕΛ
08:23
Ο Ινσίνιε τραγουδά στο μπαλκόνι και τονώνει το ηθικό όσων είναι σε καραντίνα
07:55
Το ιδιαίτερο μήνυμα του Μέσι σε όλο τον κόσμο
19:39
Κορονοϊός: Φαλκάο και Ομπι-Μίκελ αρνούνται να παίξουν μπάλα στην Τουρκία
16:39
Σούπερ Λιγκ: Τέλος στις προπονήσεις όλων των ομάδων μέχρι 27 Μαρτίου
12:05
Νέα έκτακτη σύσκεψη για την τύχη της Premier League την Πέμπτη
08:53
Σενάριο για μονά ματς σε Champions League και Europa
08:30
Κορονοϊός: Ακυρώθηκε ο τελικός του Πετρούνια στο Μπακού!

Διαβάστε επίσης

Έχει και Ευρώπη…

19 Feb 2020, 7:56 a.m.