Romaleon.com

Ώρα για δράση για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο! (ο πενταετής σχεδιασμός της UEFA)

20 May 2019, 10:48 a.m.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η UEFA ξεκίνησε μια ειδική ποδοσφαιρική στρατηγική για το γυναικείο ποδόσφαιρο. Αναθέτει στην UEFA ένα πενταετές στρατηγικό πλαίσιο με στόχο την υποστήριξη, την καθοδήγηση και την ανύψωση του γυναικείου ποδοσφαίρου και της θέσης των γυναικών στο ποδόσφαιρο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της UEFA, Aleksander Čeferin, δήλωσε: «Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι το σημερινό ποδόσφαιρο, δεν είναι το ποδόσφαιρο του αύριο, είναι το καθήκον της UEFA ως κυβερνητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για την ενδυνάμωση του γυναικείου παιχνιδιού. Oι δράσεις που προτείνουμε και δεσμευόμαστε το 2019, θα οδηγήσουν σε ένα μεγαλύτερο, πιο επαγγελματικό και πιο επιτυχημένο παιχνίδι μέχρι το 2024».

Ώρα για δράση: Η στρατηγική ποδοσφαίρου γυναικών της UEFA 2019-24 θα επικεντρωθεί στην οικοδόμηση των θεμελίων εντός της UEFA και των μελών της για να δώσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο γυναικών την καλύτερη δυνατή πλατφόρμα για να αναπτυχθεί. Η UEFA θα επενδύσει σε προγράμματα και πρωτοβουλίες για να υποστηρίξει την υλοποίηση του σχεδίου από τα επίπεδα grassroots σε ελίτ.

Η ποδοσφαιρική στρατηγική των γυναικών της UEFA στοχεύει στην επίτευξη των ακόλουθων στόχων έως το 2024:

•Διπλασιασμός του αριθμού των γυναικών και κοριτσιών που παίζουν ποδόσφαιρο στις ενώσεις μελών της UEFA σε 2,5 εκατομμύρια.
•Αλλαγή αντιλήψεων για το γυναικείο ποδόσφαιρο σε ολόκληρη την Ευρώπη.
•Διπλασιασμός της εμβέλειας και της αξίας του UEFA EURO Γυναικών και του UEFA Champions League Γυναικών.
•Βελτίωση των προτύπων των παικτριών, με την επίτευξη τυποποιημένων συμφωνιών για τις παίκτριες Εθνικών ομάδων και την εφαρμογή πολιτικών διασφάλισης σε όλα τα 55 μέλη.
•Διπλασιασμός της γυναικείας εκπροσώπησης σε όλα τα όργανα της UEFA.

Αυτή η στρατηγική και οι στόχοι της, οι δράσεις και τα αποτελέσματά της, έχουν συνταχθεί με τα μέλη της UEFA,τους συλλόγους, τους ποδοσφαιριστές και άλλους φορείς, οι οποίοι έχουν ενωθεί για να συμβάλουν στην ανάπτυξή της. Συνδέεται στενά με την πρωταρχική στρατηγική της UEFA, Together for the Future of Football 2019–24, η οποία περιλαμβάνει την περαιτέρω ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου ως μία από τις τέσσερις στρατηγικές της προτεραιότητες.

Τα μέτρα που ελήφθησαν τα τελευταία τρία χρόνια περιλαμβάνουν την αύξηση της χρηματοδότησης της UEFA για το πρόγραμμα ποδοσφαιρικής ανάπτυξης των γυναικών κατά 50% από το 2020, την έναρξη της καμπάνιας Together #WePlayStrong, την αποδέσμευση της χορηγίας των γυναικείων πρωταθλημάτων για τη στήριξη της αύξησης των εσόδων και τη δημιουργία μιας συγκεκριμένης γυναικείας μονάδας ποδοσφαίρου. Η UEFA διαχώρισε επίσης τον τελικό του UEFA Women's Champions League από την διοργάνωση των ανδρών, προκειμένου να δώσει στο γυναικείο τελικό μια δική της πλατφόρμα.

Η Nadine Kessler, επικεφαλής του γυναικείου ποδοσφαίρου της UEFA, δήλωσε: «Η στρατηγική αυτή θα προασπίζει, θα καινοτομεί και θα επιταχύνει το γυναικείο ποδόσφαιρο για όλους, έτσι ώστε κάθε γυναίκα και κορίτσι που αγαπά το ποδόσφαιρο να μπορεί να το αναδεικνύει είτε ως παίκτρια, είτε ως προπονήτρια, είτε ως διαιτητής.

Κάθε κορίτσι, ανεξάρτητα από το ταλέντο, αξίζει ένα μέρος για να παίξει ποδόσφαιρο και τη δυνατότητα να αγωνιστεί για το αδύνατο χωρίς περιορισμό.
Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο έχει τεράστια ικανότητα να επηρεάσει πέρα από τον αγωνιστικό χώρο και να καταργήσει τους πολιτιστικούς και κοινωνικούς φραγμούς.

Επομένως,Time for Action: H Στρατηγική ποδοσφαίρου γυναικών UEFA 2019-24 έχει σχεδιαστεί για να οδηγήσει στην αλλαγή του ποδοσφαίρου των γυναικών και των γυναικών στο ποδόσφαιρο».
Δείτε εδώ το πλάνο του στρατηγικού σχεδιασμού:   https://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/uefaorg/Womensfootball

 

Ροή ειδήσεων

08:21
Η Ιταλία του 2006 κατεβαίνει στο γήπεδο στη μάχη κατα του κορωνοϊού
08:14
Αγγλία: Ημιμαραθώνιος με τη συμμετοχή 6.000 ανθρώπων
22:03
Η ΚΟΠ θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας
19:53
Διακόπτουν προπονήσεις Απόλλωνας, ΑΕΚ και Ομόνοια
19:33
Διακοπή προπονήσεων ως την Τετάρτη στον Αρχάγγελο
16:33
ΠΑΣΠ: Παρατείνετε τιε άδειες παικτών ως την Τετάρτη
12:31
Η UEFA εξετάζει Final 4 σε Champions League και Europa League
12:18
Προπονητικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως από την Ακαδημία μπάσκετ ΑΠΟΕΛ
08:23
Ο Ινσίνιε τραγουδά στο μπαλκόνι και τονώνει το ηθικό όσων είναι σε καραντίνα
07:55
Το ιδιαίτερο μήνυμα του Μέσι σε όλο τον κόσμο
19:39
Κορονοϊός: Φαλκάο και Ομπι-Μίκελ αρνούνται να παίξουν μπάλα στην Τουρκία
16:39
Σούπερ Λιγκ: Τέλος στις προπονήσεις όλων των ομάδων μέχρι 27 Μαρτίου
12:05
Νέα έκτακτη σύσκεψη για την τύχη της Premier League την Πέμπτη
08:53
Σενάριο για μονά ματς σε Champions League και Europa
08:30
Κορονοϊός: Ακυρώθηκε ο τελικός του Πετρούνια στο Μπακού!