Romaleon.com

Όταν μιλούν οι αριθμοί…

8 May 2019, 8 a.m.

Στέλιος Παπαμωϋσέως

Συνήθως αναφέρουμε την φράση, όταν μιλούν οι αριθμοί οι άνθρωποι σωπαίνουν, όταν θέλουμε να τονίσουμε κάτι που έχει σχέση με το οικονομικό κομμάτι.

Όμως οι αριθμοί, συνήθως λένε την αλήθεια και σε άλλους τομείς συμπεριλαμβανομένου και του  ποδοσφαιρικού.

Και υπό αυτή την έννοια, τα στατιστικά , ακόμα και οι ισολογισμοί που για πολλούς είναι κάποιοι ψυχροί αριθμοί και τίποτα παραπάνω έχουν την δική τους αξία και όσοι τους αναλύουν ψύχραιμα και σε βάθος, μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν.

Το αναφέρω αυτό με αφορμή και την πρόσφατη δημοσιοποίηση των εσόδων και εξόδων σωματείων και εταιρειών που πρόβηκε για πρώτη φορά η ΚΟΠ και ασφαλώς δια μέσου αυτών των αριθμών μπορεί κάποιος να αντιληφθεί την διαχείριση του έτους και κυρίως τις προοπτικές της κάθε ομάδας ξεχωριστά, αν έχει κυρίως κατά νου και κάποιες οικονομικές καταστάσεις προηγούμενων ετών…

Οι πλείστες ομάδες, ειδικά οι παραδοσιακές που πρωταγωνιστούν, η έχουν και τον περισσότερο κόσμο, έχουν μετατραπεί σε εταιρείες, έχουν μεγαλομέτοχους και πολλούς μικρομετόχους, ουσιαστικά όμως κουμάντο κάνει ένας μαζί με τον περίγυρο του και είναι λογικό οι επιτυχίες η και οι αποτυχίες αυτόν και τους στενούς του συνεργάτες πρωτίστως να φωτογραφίζουν.

Το θέμα όμως δεν είναι ποιοι αποθεώνονται η ποιοι ακούν τα εξ αμάξης, το θέμα είναι κατά πόσο τους αριθμούς και τα μηνύματα που στέλνονται δια μέσου αυτών, αξιοποιούνται για το παρόν και το μέλλον.

Είναι αλήθεια ότι η συνολική εικόνα και η όλη κατάσταση προηγουμένων ετών ήταν χειρότερη από την φωτεινή η και την περσυνή, αλλά να μην ξεφεύγουν κανενός δυο σημαντικές παράμετροι που αφορούν την επιτυχία τριών τουλάχιστον ομάδων στην Ευρώπη και κάποιες νέες συμφωνίες που έφεραν αρκετά χρήματα στα ταμεία των ομάδων.

Ουδείς όμως μπορεί να εγγυηθεί σε οποιανδήποτε ότι θα συνεχιστεί η εντυπωσιακή παρουσία ομάδων μας σε ομίλους η και ακόμη η τηλεοπτική πίττα θα παραμείνει σε ψηλά επίπεδα και στα επόμενα χρόνια.

Άρα, μπορεί οι αριθμοί να λένε την αλήθεια, αλλά θα πρέπει να αξιοποιηθούν  σωστά όχι για μια μόνο χρονιά αλλά για πολύ περισσότερες…

 

Ροή ειδήσεων

23:06
Πρώτη φετινή νίκη για τη Νέα Σαλαμίνα, 3-2 τον Ολυμπιακό
17:00
Καταγγέλλει διατητή, ζητά συνάντηση με Κούμα, Λαγέκ
16:06
Η παρακάμερα της νίκης στο Παραλίμνι
15:49
Μόνο 2300 πακέτα για τους αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ
15:35
Παγκύπρια Πρωταθλήματα Παίδων (η πρεμιέρα)
12:20
Το πρόγραμμα του ΑΠΟΕΛ για τον αγώνα με Ντούντελανζ
11:35
Αρχίζουν τα Πρωταθλήματα Μικρών Κατηγοριών
10:59
Τηλεοπτικές μεταδόσεις Πρωταθλήματος Γυναικών Dimco μέχρι την 6η αγωνιστική
10:00
Ν. Σαλαμίνα – Ολυμπιακός ρίχνουν την αυλαία της 3ης αγωνιστικής
09:19
Εισιτήρια για τους Ρώσους φιλάθλους για τον αγώνα Κύπρος - Ρωσία
08:33
Ο Πιάτεκ υπέγραψε τη δεύτερη σερί νίκη της Μίλαν
07:48
Εκτόξευση Άρη, όνειρο Ξάνθης (αποτελέσματα Σούπερ Λιγκ)
22:21
Τα στιγμιότυπα των αγώνων της Κυριακής
22:03
Έκανε χαρακίρι η Άρσεναλ, νίκη για Ρόμα
21:53
ΑΕΚ - Ομόνοια (2-2), Δόξα - Εθνικός (1-1), ΕΝ Παραλιμνίου - Ανόρθωση (1-2)