Romaleon.com

Όταν μιλούν οι αριθμοί…

8 May 2019, 8 a.m.

Στέλιος Παπαμωϋσέως

Συνήθως αναφέρουμε την φράση, όταν μιλούν οι αριθμοί οι άνθρωποι σωπαίνουν, όταν θέλουμε να τονίσουμε κάτι που έχει σχέση με το οικονομικό κομμάτι.

Όμως οι αριθμοί, συνήθως λένε την αλήθεια και σε άλλους τομείς συμπεριλαμβανομένου και του  ποδοσφαιρικού.

Και υπό αυτή την έννοια, τα στατιστικά , ακόμα και οι ισολογισμοί που για πολλούς είναι κάποιοι ψυχροί αριθμοί και τίποτα παραπάνω έχουν την δική τους αξία και όσοι τους αναλύουν ψύχραιμα και σε βάθος, μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν.

Το αναφέρω αυτό με αφορμή και την πρόσφατη δημοσιοποίηση των εσόδων και εξόδων σωματείων και εταιρειών που πρόβηκε για πρώτη φορά η ΚΟΠ και ασφαλώς δια μέσου αυτών των αριθμών μπορεί κάποιος να αντιληφθεί την διαχείριση του έτους και κυρίως τις προοπτικές της κάθε ομάδας ξεχωριστά, αν έχει κυρίως κατά νου και κάποιες οικονομικές καταστάσεις προηγούμενων ετών…

Οι πλείστες ομάδες, ειδικά οι παραδοσιακές που πρωταγωνιστούν, η έχουν και τον περισσότερο κόσμο, έχουν μετατραπεί σε εταιρείες, έχουν μεγαλομέτοχους και πολλούς μικρομετόχους, ουσιαστικά όμως κουμάντο κάνει ένας μαζί με τον περίγυρο του και είναι λογικό οι επιτυχίες η και οι αποτυχίες αυτόν και τους στενούς του συνεργάτες πρωτίστως να φωτογραφίζουν.

Το θέμα όμως δεν είναι ποιοι αποθεώνονται η ποιοι ακούν τα εξ αμάξης, το θέμα είναι κατά πόσο τους αριθμούς και τα μηνύματα που στέλνονται δια μέσου αυτών, αξιοποιούνται για το παρόν και το μέλλον.

Είναι αλήθεια ότι η συνολική εικόνα και η όλη κατάσταση προηγουμένων ετών ήταν χειρότερη από την φωτεινή η και την περσυνή, αλλά να μην ξεφεύγουν κανενός δυο σημαντικές παράμετροι που αφορούν την επιτυχία τριών τουλάχιστον ομάδων στην Ευρώπη και κάποιες νέες συμφωνίες που έφεραν αρκετά χρήματα στα ταμεία των ομάδων.

Ουδείς όμως μπορεί να εγγυηθεί σε οποιανδήποτε ότι θα συνεχιστεί η εντυπωσιακή παρουσία ομάδων μας σε ομίλους η και ακόμη η τηλεοπτική πίττα θα παραμείνει σε ψηλά επίπεδα και στα επόμενα χρόνια.

Άρα, μπορεί οι αριθμοί να λένε την αλήθεια, αλλά θα πρέπει να αξιοποιηθούν  σωστά όχι για μια μόνο χρονιά αλλά για πολύ περισσότερες…

 

Ροή ειδήσεων

08:21
Η Ιταλία του 2006 κατεβαίνει στο γήπεδο στη μάχη κατα του κορωνοϊού
08:14
Αγγλία: Ημιμαραθώνιος με τη συμμετοχή 6.000 ανθρώπων
22:03
Η ΚΟΠ θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας
19:53
Διακόπτουν προπονήσεις Απόλλωνας, ΑΕΚ και Ομόνοια
19:33
Διακοπή προπονήσεων ως την Τετάρτη στον Αρχάγγελο
16:33
ΠΑΣΠ: Παρατείνετε τιε άδειες παικτών ως την Τετάρτη
12:31
Η UEFA εξετάζει Final 4 σε Champions League και Europa League
12:18
Προπονητικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως από την Ακαδημία μπάσκετ ΑΠΟΕΛ
08:23
Ο Ινσίνιε τραγουδά στο μπαλκόνι και τονώνει το ηθικό όσων είναι σε καραντίνα
07:55
Το ιδιαίτερο μήνυμα του Μέσι σε όλο τον κόσμο
19:39
Κορονοϊός: Φαλκάο και Ομπι-Μίκελ αρνούνται να παίξουν μπάλα στην Τουρκία
16:39
Σούπερ Λιγκ: Τέλος στις προπονήσεις όλων των ομάδων μέχρι 27 Μαρτίου
12:05
Νέα έκτακτη σύσκεψη για την τύχη της Premier League την Πέμπτη
08:53
Σενάριο για μονά ματς σε Champions League και Europa
08:30
Κορονοϊός: Ακυρώθηκε ο τελικός του Πετρούνια στο Μπακού!

Διαβάστε επίσης

Έχει και Ευρώπη…

19 Feb 2020, 7:56 a.m.