Romaleon.com

Διεξάγεται μεταξύ 11-16 Απριλίου 2020 το Ayia Napa Youth Soccer Festival

27 Jun 2019, 6 p.m.

Διεξάγεται για 20η χρονιά, από τις 11 – 16 Απριλίου το Ayia Napa Youth Soccer Festival  2020, το μεγαλύτερο τουρνουά ακαδημιών της Ανατολικής Μεσογείου.
 
Το Ayia Napa Soccer Festival διοργανώνεται από το Σωματείο SoccerWorldCyprus, υποστηρίζεται από το Υφυπουργείο Τουρισμού, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίας Νάπας και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, με θεσμικό υποστηρικτή τον ΚΟΑ και τηλεοπτικός συνεργάτη τη Cytavision.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρεται ότι «οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του Ayia Napa Youth Soccer Festival έχουν ήδη αρχίσει με τη σέντρα να πραγματοποιείται το Σάββατο 11 Απριλίου 2020 και την αυλαία να πέφτει τη Μεγάλη Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια γεννημένα από το 2004 και εντεύθεν. Οι συμμετοχές έχουν ανοίξει μέσω του www.ayianapasoccerfestival.com».
 
Ο Χρίστος Κωνσταντίνου από το Σωματείο SoccerWorldCyprus ανέφερε ότι «η προσπάθεια τόσο για ποιοτική αναβάθμιση της διοργάνωσης όσο και για προσέλκυση ακόμα περισσότερων ομάδων από το εξωτερικό είναι διαρκής και δεν σταματάει ποτέ. Το ενδιαφέρον από το εξωτερικό είναι μεγάλο και οι δυνατότητες της διοργάνωσης αλλά και της περιοχής ακόμα μεγαλύτερες».
 
Πρόσθεσε ότι «με τη βοήθεια του Υφυπουργείου Τουρισμού και των υπόλοιπων συνεργατών μας, έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, όπως προκύπτει και μέσα από την ανατροφοδότηση που πήραμε από τους συμμετέχοντες αλλά και τους θεατές της φετινής διοργάνωσης».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στα πλαίσια της αγωνιστικής αναβάθμισης του τουρνουά, οι διοργανωτές προχώρησαν σε μία πολύ σημαντική καινοτομία, με την προσθήκη επιπλέον ενδιάμεσης κατηγορίας επιπέδου για τους αγώνες νοκ άουτ, η οποία θα δημιουργηθεί αυτόματα με την λήξη της φάσης των Ομίλων, αποτελούμενη από τις δύο κατηγορίες επιπέδου τόσο των EAGLES όσο και LIONS. Τόσο η δημιουργία της νέας ενδιάμεσου επιπέδου κατηγορίας για τους νοκ άουτ αγώνες, όσο και κάποιες άλλες αποφάσεις των διοργανωτών έχουν ληφθεί μέσα από τις επαφές αλλά και την μακρόχρονη εμπειρία των διοργανωτών».
 
Προστίθεται ότι «στόχοι της απόφασης καθώς και άλλων μέτρων και κανονισμών είναι η αποφυγή στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό των αγωνιστικών ανισορροπιών σε σχέση με την δυναμικότητα των ομάδων και η διόρθωση μέσα από την ίδια την διαδικασία προκρίσεων και την δημιουργία της νέας κατηγορίας τυχόν πιθανών αδικιών και λανθασμένων τοποθετήσεων από τις ίδιες τις ακαδημίες στην κατηγορία LIONS».
 
Στόχος είναι επίσης «η εξάλειψη της προκατάληψης  ανάμεσα στις ομάδες και ακαδημίες σε σχέση πάντοτε με την δυναμικότητα και το επίπεδο κατηγορίας στο οποίο δηλώνουν την συμμετοχή τους, η αύξηση του ενδιαφέροντος αλλά και του κίνητρου σε όλες τις ομάδες και η αύξηση του αριθμού των αγώνων ανά ομάδα και ανά ποδοσφαιριστή, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση στα παιδιά από την συμμετοχή σε περισσότερα παιγνίδια αυξάνοντας έτσι και την αξία της συμμετοχής τους. Περαιτέρω στοχεύεται η αποφόρτιση των προπονητών αλλά και των γονιών από το άγχος και την πίεση της πρόκρισης και της τυχόν αποτυχίας και η ικανοποίηση του αιτήματος των ξένων ομάδων για συμμετοχή σε περισσότερους αγώνες».    
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «στο φετινό τουρνουά Αγίας Νάπας οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με 392 ομάδες να λαμβάνουν μέρος, 38 από αυτές από το εξωτερικό και περίπου 6.000 παιδιά (6-16 ετών) να αγωνίζονται σε περισσότερους από 800 αγώνες. Συνολικά χίλια περίπου άτομα έφτασαν από το εξωτερικό για τη διοργάνωση του 2019, ενώ οι ομάδες ήταν από Λίβανο, Ιορδανία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Ρουμανία, Αίγυπτο και Ελλάδα».
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα ayianapasoccerfestival.com και τον επίσημο λογαριασμό www.facebook.com/AyiaNapaYouthSoccerFestival

Ροή ειδήσεων

08:21
Η Ιταλία του 2006 κατεβαίνει στο γήπεδο στη μάχη κατα του κορωνοϊού
08:14
Αγγλία: Ημιμαραθώνιος με τη συμμετοχή 6.000 ανθρώπων
22:03
Η ΚΟΠ θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας
19:53
Διακόπτουν προπονήσεις Απόλλωνας, ΑΕΚ και Ομόνοια
19:33
Διακοπή προπονήσεων ως την Τετάρτη στον Αρχάγγελο
16:33
ΠΑΣΠ: Παρατείνετε τιε άδειες παικτών ως την Τετάρτη
12:31
Η UEFA εξετάζει Final 4 σε Champions League και Europa League
12:18
Προπονητικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως από την Ακαδημία μπάσκετ ΑΠΟΕΛ
08:23
Ο Ινσίνιε τραγουδά στο μπαλκόνι και τονώνει το ηθικό όσων είναι σε καραντίνα
07:55
Το ιδιαίτερο μήνυμα του Μέσι σε όλο τον κόσμο
19:39
Κορονοϊός: Φαλκάο και Ομπι-Μίκελ αρνούνται να παίξουν μπάλα στην Τουρκία
16:39
Σούπερ Λιγκ: Τέλος στις προπονήσεις όλων των ομάδων μέχρι 27 Μαρτίου
12:05
Νέα έκτακτη σύσκεψη για την τύχη της Premier League την Πέμπτη
08:53
Σενάριο για μονά ματς σε Champions League και Europa
08:30
Κορονοϊός: Ακυρώθηκε ο τελικός του Πετρούνια στο Μπακού!