Romaleon.com

Ευρεία σύσκεψη Εθνικών Ομάδων στην παρουσία του Προέδρου της ΚΟΠ

26 Jul 2019, 12:06 p.m.

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη για τις Εθνικές μας ομάδες.

Η συνεχής ανάπτυξη της βάσης μέσα από τους σχεδιασμούς της ΚΟΠ είναι ο βασικός άξονας για αναβάθμιση των Εθνικών μας ομάδων για καλύτερες παρουσίες στις διεθνείς διοργανώσεις που συμμετέχουν σε όλα τα επίπεδα.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας με πρωτοβουλία του Τεχνικού Τμήματος της ΚΟΠ στην παρουσία των προπονητών των Εθνικών μας ομάδων, μέσα από την αναλυτική παρουσίαση των στόχων και της δράσης των ομάδων μας και την ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε, ενισχύθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές που δόθηκαν από το αρμόδιο τμήμα της ΚΟΠ πριν από τρία χρόνια, στο ξεκίνημα της νέας φιλοσοφίας προσέγγισης αλλά και δουλειάς στις Εθνικές μας ομάδες.

Μέσα από την πορεία του χρόνου έγιναν αρκετά και σε διάφορους τομείς, όμως η προσπάθεια είναι συνεχής γιατί μόνο έτσι θα αναβαθμιστεί η περαιτέρω εκπαίδευση των νέων ποδοσφαιριστών για να έχουμε στο μέλλον καλύτερα αποτελέσματα.

Για κάθε ομάδα ξεχωριστά, τέθηκαν μεσοπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι που εντάσσονται στον ενιαίο στρατηγικό σχεδιασμό της Ομοσπονδίας. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ο Στρατηγικός Σχεδιασμός Εθνικών Ομάδων 2019-2024 από το Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων της Ομοσπονδίας Άδωνη Προκοπίου.

Ο βασικότερος στόχος της προσπάθειας, είναι η προετοιμασία για την μελλοντική ενίσχυση της Εθνικής Ανδρών. Με ικανοποίηση παρατηρείται ότι στα τελευταία χρόνια, ποδοσφαιριστές με θητεία στις μικρότερες Εθνικές ομάδες ενίσχυσαν την Εθνική Ανδρών.

Η παρουσία του Προέδρου της ΚΟΠ στην ευρεία σύσκεψη αποδεικνύει έμπρακτα το προσωπικό ενδιαφέρον του για την αναβάθμιση όλων των Εθνικών μας ομάδων και ζήτησε από όλους τη συνέχιση της σκληρής δουλειάς.

«Οι μικρές Εθνικές μας ομάδες είναι το μέλλον μας. Δεν θέλουμε να χαθεί ούτε ένα ταλέντο, μέσα από τη δική σας δουλειά περιμένουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο στο ποδόσφαιρο μας. Η ΚΟΠ στηρίζει την προσπάθεια με διάφορους σχεδιασμούς και είναι κοντά σε κάθε σας βήμα», τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Κούμας.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΚΟΠ Σάββας Κωνσταντίνου ανέλυσε τον προγραμματισμό της νέας περιόδου καθώς επίσης τους νέους κανονισμούς διαιτησίας που αφορούν το ρόλο του προπονητή, και πως αυτοί επηρεάζουν τον τρόπο παιχνιδιού και την εφαρμογή νέων τακτικών στο ποδόσφαιρο.

Ο εκπαιδευτής της Σχολής Προπονητών Μάριος Κωνσταντίνου παρουσίασε πρόσφατη έρευνα της UEFA με θέμα η αχρωματοψία στο ποδόσφαιρο και τις επιπτώσεις της σε προπονητές, ποδοσφαιριστές και φιλάθλους. Δόθηκαν κατευθύνσεις πως ο προπονητής μπορεί να διευκολύνει με τις ενέργειες του την απρόσκοπτη απόλαυση του αθλήματος από όλους.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν επίσης τεχνικά θέματα προς ενίσχυση της ενιαίας αγωνιστικής φιλοσοφίας των Εθνικών μας ομάδων.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και λειτουργοί του Τμήματος Εθνικών Ομάδων ΚΟΠ, που καθημερινά βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία των ομάδων μας.

Ροή ειδήσεων

21:08
Παρουσιάστηκε ο Β΄ τόμος του βιβλίου "Κορυφαίων Αναμνήσεις" (φωτορεπορτάζ)
17:21
Το ΑΠΟΕΛ για τα εισιτήρια με Σεβίλλη
17:08
Διεθνής φιλική νίκη της Εθνικής μας ομάδας Παίδων U14
14:31
Χένινγκ Μπεργκ: Δυο φάσεις και ένα φθηνό πέναλτι
14:18
Διαιτητές αγώνων Παρασκευής (06/12/19), Α' και Β΄ Κατηγορίας
12:38
Απόλλων Λυμπιών - Lakatamia FC απευθείας από τη Cytavision (11η αγωνιστική)
12:18
Αποφάσεις της Ε.Ε. της UEFA για προκριματικά Μουντιάλ 2022 και Champions League Γυναικών
12:09
Σούπερ ντέρμπι Απόλλων-ΑΠΟΕΛ στη Β' φάση του Κυπέλλου
00:49
Λίβερπουλ - Έβερτον 5-2: Κόκκινος θρίαμβος στο ντέρμπι της πόλης
16:40
Προκρίθηκαν Απόλλων, Δόξα, ΕΝ Παραλιμνίου
16:09
Υπογραφή συμβολαίων και δηλώσεις του Ανδρόνικου Κακουλλή
14:26
Τα ζευγάρια της κλήρωσης του Κυπέλλου Ανδρών Futsal
12:10
Η οικονομική ενίσχυση της ΚΟΕΑΣ σε συνάντηση με το ΔΣ του ΚΟΑ
11:30
Αγροτικό ποδόσφαιρο (ΕΠΟΠΛ & ΑΠΟΕΣΠ)
10:30
Αλλαγές σε εντός έδρας αγώνες της Εληάς και του Κορμακίτη