Romaleon.com

Τι αλλάζει στα δελτία υγείας ΚΟΑ

17 Sep 2019, 7:30 p.m.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 δημοσιογραφική διάσκεψη στην οποία ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης παρουσίασε  και επεξήγησε τις αλλαγές, καθώς και τις αναβαθμίσεις που έγιναν  στο τμήμα έκδοσης δελτίων υγείας.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ στην ομιλία του τόνισε πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού έκρινε τις αλλαγές και αναβαθμίσεις απαραίτητες να γίνουν, ούτως ώστε να διασφαλιστούν οι αρχές διαφάνειας και η αποφυγή διακρίσεων, αλλά κυρίως για καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του κοινού για την έκδοση δελτίου υγείας.

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, είπε και τα εξής: «Το Δελτίο Υγείας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ για κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα, είτε αφορά προπόνηση, είτε αφορά συμμετοχή σε δραστηριότητες αγωνιστικού χαρακτήρα. Ο ΚΟΑ αντιλαμβανόμενος την ανάγκη για εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του τμήματος ΑΣΥΑ (Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας Αθλητών) καθώς και της διατήρησης του υψηλού επιστημονικού ελέγχου των αιτήσεων για έκδοση Δελτίων Υγείας, έχει προβεί σε σειρά εσωτερικών και εξωτερικών αλλαγών και αναβαθμίσεων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και πρωτίστως για τη διασφάλιση της υγείας των αθλουμένων κατά τη διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων. Σήμερα θα παρουσιαστούν οι βασικές αλλαγές και αναβαθμίσεις που επήλθαν στο τμήμα ΑΣΥΑ από τις 7/6/2019, οι οποίες θέλω να τονίσω ότι δεν θα μπορούσαν να γίνουν εφικτές χωρίς τη συμβολή στήριξη των Ιατρών των Επιτροπών Αξιολόγησης Δελτίων Υγείας. Θα ήθελα να σας τονίσω ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού  έχει αποφασίσει ότι  η εποπτεία και ο έλεγχος των παρεχόμενων υπηρεσιών του Τμήματος Δελτίων Υγείας θα είναι συνεχόμενος και θα διαρκέσει  καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ έχει συστήσει ad – hoc επιτροπή από μέλη του Δ.Σ. με σκοπό την παρακολούθηση, την έγκαιρη παροχή κατευθύνσεων και τη διατύπωση βελτιώσεων σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Επιτροπή Ιατρών ΑΣΥΑ και την Υπηρεσία».

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του ΚΟΑ τόνισε εμφαντικά: «Είναι κατανοητό ότι για την ομαλή λειτουργία του θεσμού είναι απαραίτητη η αμοιβαία συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ΚΟΑ, Σωματεία, Ιατροί, Αθλητές) για την έκδοση Δελτίου Υγείας και τονίζεται ότι  θα πρέπει να υποβάλλονται και να εφαρμόζονται όλες οι νόμιμες και σωστές διαδικασίες πριν την κατάθεση της αίτησης τους για αξιολόγηση στο ΚΟΑ».

 ΑΛΛΑΓΕΣ – ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Συνοπτικά οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιαστούν σήμερα αφορούν τις πιο κάτω ενότητες:

Ενότητα Α’ : Διοικητικές Μεταρρυθμίσεις:

α. Δομή Τμήματος: Δημιουργία ad – hoc Επιτροπής (μέλη Δ.Σ.)

β. Στελέχωση τμήματος: ενίσχυση τμήματος με επιπρόσθετο ανθρώπινο δυναμικό

γ. Ανακατανομή τμήματος: Δημιουργία Γραφείου Παραλαβής Παράδοσης, Γραφείου Υποστήριξης, Γραφείου Διοίκησης

δ. Ωράριο Λειτουργίας για την εξυπηρέτηση του κοινού: Δευτέρα  – Παρασκευή  & ώρες 08.00πμ – 14.00 (συμπεριλήφθηκε και η Τετάρτη)

δ. Χρονική Περίοδος έκδοσης Δ.Υ με κανονική έκδοση: από 20 εργάσιμες ημέρες (και άνω)  σε 14 εργάσιμες ημέρες

ε. Μέθοδοι Πληρωμής: από τις 14/10/2019 θα εγκατασταθούν μηχανές τραπεζικών συναλλαγών/pos

Ενότητα Β ‘ : Νομοθεσίες και Κανονισμοί

α. Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: Εναρμόνιση με τον Κανονισμό με την

Τροποποίηση Εντύπου Ιατρικής Εξέτασης
Χρόνος Διατήρησης Προσωπικών Δεδομένων – Μείωση του χρόνου διατήρησης από τρία χρόνια με την λήξη της ισχύος του Δ.Υ.  σε έξι (6) μήνες
Διαδικασία Παράδοσης Δελτίων Υγείας

β. Τροποποίηση των  περί Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Νόμων του 1969 έως 2002 –  Νόμος 93 (Ι)/2019 σχετικά με την Στρατιωτική Θητεία

Ενσωμάτωση Πρόνοιας σχετικά με την εκπλήρωση της Στρατιωτικής Θητείας

 Ενότητα Γ ΄ : Τεχνολογικές Αναβαθμίσεις

α. Έχει αναβαθμιστεί η Ιστοσελίδα του Οργανισμού για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού όσον αφορά τον έλεγχο της Κατάστασης του Δελτίου Υγείας

β. Έχει αναβαθμιστεί το  λογισμικό μηχανογράφησης των Δελτίων Υγείας με την ενσωμάτωση Υπηρεσίας μηνυμάτων/SMS στους αιτητές (θα επεξηγηθεί πιο αναλυτικά στην παρουσίαση)

ΤΑ νέα έντυπα των Δελτίων Υγείας θα κυκλοφορήσουν στις 14 Οκτωβρίου 2019.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη από πλευράς ΚΟΑ ήταν τα μέλη του Δ.Σ. ΚΟΑ και της ad hoc Επιτροπής Ανδρόνικος Ανδρονίκου (Πρόεδρος Επιτροπής), Δώρα Κυριάκου, Κωστάκης Κουκκουλλής (μέλη), επίσης το μέλος του Δ.Σ. Στέλιος Στυλιανού και η Γενική Διευθύντρια Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη. Παρευρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος του ΑΣΥΑ Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου, ενώ η παρουσίαση έγινε από τον λειτουργό του ΑΣΥΑ ΚΟΑ Ανδρέα Μαρκίδη.

Ροή ειδήσεων

08:21
Η Ιταλία του 2006 κατεβαίνει στο γήπεδο στη μάχη κατα του κορωνοϊού
08:14
Αγγλία: Ημιμαραθώνιος με τη συμμετοχή 6.000 ανθρώπων
22:03
Η ΚΟΠ θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας
19:53
Διακόπτουν προπονήσεις Απόλλωνας, ΑΕΚ και Ομόνοια
19:33
Διακοπή προπονήσεων ως την Τετάρτη στον Αρχάγγελο
16:33
ΠΑΣΠ: Παρατείνετε τιε άδειες παικτών ως την Τετάρτη
12:31
Η UEFA εξετάζει Final 4 σε Champions League και Europa League
12:18
Προπονητικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως από την Ακαδημία μπάσκετ ΑΠΟΕΛ
08:23
Ο Ινσίνιε τραγουδά στο μπαλκόνι και τονώνει το ηθικό όσων είναι σε καραντίνα
07:55
Το ιδιαίτερο μήνυμα του Μέσι σε όλο τον κόσμο
19:39
Κορονοϊός: Φαλκάο και Ομπι-Μίκελ αρνούνται να παίξουν μπάλα στην Τουρκία
16:39
Σούπερ Λιγκ: Τέλος στις προπονήσεις όλων των ομάδων μέχρι 27 Μαρτίου
12:05
Νέα έκτακτη σύσκεψη για την τύχη της Premier League την Πέμπτη
08:53
Σενάριο για μονά ματς σε Champions League και Europa
08:30
Κορονοϊός: Ακυρώθηκε ο τελικός του Πετρούνια στο Μπακού!