Romaleon.com

Δικαίωση Αλέκου στο CAS με τη στήριξη του ΠΑΣΠ

9 Sep 2019, 12:01 p.m.

Ο ΠΑ.Σ.Π. στήριξε τον ποδοσφαιριστή από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε πρόβλημα με την ομάδα του στη Σλοβακία
Με τη νομική αρωγή και στήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.), ο ποδοσφαιριστής Αλέκος Αλέκου πέτυχε δικαστική νίκη μέσω του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS) απέναντι στη σλοβάκικη ομάδα στην οποία αγωνιζόταν μέχρι το 2016. Πρόκειται γι΄ άλλη μια σημαντική κατάκτηση για τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών, αφού ο ποδοσφαιριστής διεκδίκησε νομικώς το δίκαιο του, απέναντι σε κακές πρακτικές από σύλλογο.
Τον Δεκέμβριο του 2016 ο Αλέκου επικοινώνησε με τον ΠΑ.Σ.Π., ζητώντας τη βοήθεια του Συνδέσμου, λόγω προβλημάτων με τους εργοδότες του. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Σλοβακίας στην οποία αγωνιζόταν τον έβαλε να προπονείται με τη 2η ομάδα, ενώ παράλληλα του μείωσαν το μισθό. Ακολούθησε σειρά επιστολών προς την ομάδα από το νομικό τμήμα του ΠΑ.Σ.Π., χωρίς όμως ανταπόκριση. Στη συνέχεια ο παίκτης προχώρησε σε μονομερή τερματισμό του συμβολαίου του.
Ο Αλέκου, με τη στήριξη του ΠΑ.Σ.Π., προχώρησε σε προσφυγή στη FIFA, ζητώντας τα χρήματα που είχαν αποκοπεί από τους μισθούς του, καθώς και το υπόλοιπο χρηματικό ποσό που προνοούσε το συμβόλαιο του μέχρι τη λήξη της σύμβασης. Η FIFA, όμως αποφάσισε ότι ο τερματισμός ήταν παράνομος αφού δεν δικαιολογείτο από τα γεγονότα. Ακολούθησε έφεση εναντίον της απόφασης της FIFA στο CAS, το οποίο είναι ανεξάρτητο διαιτητικό δικαστήριο για αθλητικές διαφορές και το οποίο ενεργεί, μεταξύ άλλων, σαν εφετείο εναντίον αποφάσεων της FIFA. Το CAS αποφάσισε ότι η απόφαση της FIFA ήταν λανθασμένη και ο τερματισμός ήταν νόμιμος. Έτσι, ανατράπηκε η απόφαση της FIFA και επιδικάστηκαν αποζημιώσεις στον Αλέκου. Τόσο ενώπιον της FIFA όσο και ενώπιον του CAS ο Αλέκου εκπροσωπήθηκε από τον εκ των νομικών συμβούλων του ΠΑ.Σ.Π., κ. Λοΐζο Χατζηδημητρίου.
Με αφορμή το πιο πάνω περιστατικό, ο ΠΑ.Σ.Π. προτρέπει στα μέλη του όπως καταγγέλλουν στον Σύνδεσμο περιστατικά όπου καταπατούνται πρόνοιες των συμβολαίων τους και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους, με τον ΠΑ.Σ.Π. να στέκεται δίπλα τους.

Ροή ειδήσεων

08:21
Η Ιταλία του 2006 κατεβαίνει στο γήπεδο στη μάχη κατα του κορωνοϊού
08:14
Αγγλία: Ημιμαραθώνιος με τη συμμετοχή 6.000 ανθρώπων
22:03
Η ΚΟΠ θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας
19:53
Διακόπτουν προπονήσεις Απόλλωνας, ΑΕΚ και Ομόνοια
19:33
Διακοπή προπονήσεων ως την Τετάρτη στον Αρχάγγελο
16:33
ΠΑΣΠ: Παρατείνετε τιε άδειες παικτών ως την Τετάρτη
12:31
Η UEFA εξετάζει Final 4 σε Champions League και Europa League
12:18
Προπονητικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως από την Ακαδημία μπάσκετ ΑΠΟΕΛ
08:23
Ο Ινσίνιε τραγουδά στο μπαλκόνι και τονώνει το ηθικό όσων είναι σε καραντίνα
07:55
Το ιδιαίτερο μήνυμα του Μέσι σε όλο τον κόσμο
19:39
Κορονοϊός: Φαλκάο και Ομπι-Μίκελ αρνούνται να παίξουν μπάλα στην Τουρκία
16:39
Σούπερ Λιγκ: Τέλος στις προπονήσεις όλων των ομάδων μέχρι 27 Μαρτίου
12:05
Νέα έκτακτη σύσκεψη για την τύχη της Premier League την Πέμπτη
08:53
Σενάριο για μονά ματς σε Champions League και Europa
08:30
Κορονοϊός: Ακυρώθηκε ο τελικός του Πετρούνια στο Μπακού!