Romaleon.com

Πέναλτι για Ομόνοια και Ανόρθωση, τρεις αποβολές στο «Παπαδόπουλος»

14 Jan 2020, 9:01 a.m.

Η Ομόνοια και η Ανόρθωση έπρεπε να κερδίσουν πέναλτι στα παιχνίδια με Πάφο και ΑΠΟΕΛ αντίστοιχα, σύμφωνα με την ανάλυση των φάσεων της 16ης αγωνιστικής που έκανε για την ιστοσελίδα μας ο πρώην διεθνής διαιτητής Γιαννάκης Κυπριανίδης. Για το ντέρμπι στο «Α. Παπαδόπουλος» μάλιστα επισημαίνεται ότι ο διαιτητής  μπορούσε να δείξει μέχρι και τρεις κόκκινες κάρτες.  Κ. Κυηπριανίδης δικαιώνει την ΑΕΛ που φωνάζει για το 2ο γκολ της Ν. Σαλαμίνας, αλλά βρίκσκεια ότι στις καθυστερήσεις μπορούσε να δοθεί πέναλτι για τους «ερυθρόλευκους»

Αναλυτικά ο επίμαχες φάσεις της αγωνιστικής:

ΟΜΟΝΟΙΑ-ΠΑΦΟΣ

**Στο 6΄ η Ομόνοια ζητά χέρι σε πτώση αμυντικού, ο οποίος βάζει το χέρι του στο έδαφος, είναι κοντά στο σώμα του και κτυπά η μπάλα σε αυτό. Δεν είναι παράβαση εφόσον το χέρι είναι κοντά στο σώμα του.

Ιδού τι λέει ο κανονισμός: «Εκτός από τα παραπάνω παραπτώματα, δεν πρόκειται συνήθως για παράπτωμα εάν η μπάλα αγγίξει το χέρι/τον  βραχίονα του ποδοσφαιριστή:

*απευθείας από το κεφάλι ή τον κορμό του ίδιου του ποδοσφαιριστή, (συμπεριλαμβανομένου του ποδιού)

*απευθείας από το κεφάλι ή τον κορμό, (συμπεριλαμβανομένου του ποδιού) ενός άλλου ποδοσφαιριστή που βρίσκεται κοντά.

*εάν το χέρι/ο βραχίονας είναι κοντά στον κορμό και δεν καθιστά τον κορμό αφύσικα μεγαλύτερο.

*όταν ένας ποδοσφαιριστή πέφτει  και το χέρι/ο βραχίονας βρίσκεται ανάμεσα στον κορμό και το έδαφος για να στηρίξει το σώμα, αλλά δεν εκτείνεται κάθετα ή οριζόντια  μακριά από τον κορμό.

Για τον τερματοφύλακα, έξω από την περιοχή του πέναλτι, ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί για παίξιμο της μπάλας με το χέρι που ισχύουν για κάθε άλλο ποδοσφαιριστή. Εάν ο τερματοφύλακας παίξει  την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή του πέναλτι που υπερασπίζεται ενώ δεν επιτρέπεται να τα κάνει, καταλογίζεται έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα, ωστόσο δεν επιβάλλεται πειθαρχική ποινή.

**Στο 57.50΄΄το Νο 23 της Πάφου (Αρφαγιούρι) εντός μεγάλης περιοχής της ομάδας του φαίνεται με τον αγκώνα του να πιέζει το Νο27 της Ομόνοιας (Νταρμπισάιαρ) στην πλάτη και να πέφτει.  Σωστά ο διαιτητής δεν τιμώρησε, διότι ο παίκτης της Ομόνοιας έπεσε εύκολα.

** Στο 82.20΄΄ η Ομόνοια ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Κακουλλή από αμυντικό, το Νο 31 της Πάφου, ο οποίος έκανε παράβαση παίρνοντας το πόδι του επιθετικού. Λανθασμένα ο διαιτητής, ο οποίος βρισκόταν σε καλή θέση για να δει καλά τη φάση, δεν έδωσε την καθαρή παράβαση.

ΑΕΛ-Ν. ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Στο 12΄ λεπτό όταν ο Κίνγκσλεϊ άνοιξε το σκορ για τη Ν. Σαλαμίνα φάνηκε να είναι καλυμμένος.

Στο 27.50΄ κίτρινη κάρτα στ Νο 8 της ΑΕΛ για εκμαίευση πέναλτι. Ήταν σωστή η απόφαση του διαιτητή.

Στο 41.30΄΄ σταμάτημα υποσχόμενη επιθετικής ενέργειας για να δώσει φάουλ εκτός περιοχής. Εάν περίμενε και δεν σφύριζε αμέσως, άλλος παίκτης της Ν. Σαλαμίνας που έγινε κάτοχος της μπάλας έμπανε στη μεγάλη περιοχή μόνος.

Στο 58.50΄΄ σωστή η δεύτερη κίτρινη κάρτα στο Νο 8 (Ζντραβφκόφσκι) ο οποίος ανέκοψε αντικανονικά υποσχόμενη επιθετική ενέργεια της Ν. Σαλαμίνας.

Στο 74΄ σωστά κέρδιζε το πέναλτι  η ΑΕΛ. Τα Νο4 της Ν. Σαλαμίνας καθυστερημένα μαρκάρει και ανατρέπει το Νο 22 της ΑΕΛ που πρόλαβε και έπαιξε τη μπάλα.

Στο 84΄ και στο δεύτερο τέρμα της Ν. Σαλαμίνας, ο Νο  9 (Σίμπσον) ήταν σε θέση οφσάιντ κα δεν έπρεπε να μετρήσει τα τέρμα.

Στο 88΄ ο Νο 99 της Ν. Σαλαμίνας προσπαθεί να ντριμπλάρει τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ, ο οποίος του παίρνε το πόδι  και αλλοιώνει την προσπάθεια του. Επειδή δεν έπεσε ίσως δεν δόθηκε το πέναλτι.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΑΠΟΕΛ

Ο Εφραίμ στο 13ο λεπτό και ο Αρτυματάς στο 48΄ πήραν κίτρινη κάρτα για φάουλ που έκαναν. Τυχεροί και οι δυο που πήραν μόνο κίτρινη καθώς μπορούσαν να αποβληθούν.

Στο 77.50΄΄ ο Ντούρις προσπαθεί να περάσει τη μπάλα δίπλα από τον Βούρο του ΑΠΟΕΛ εντός περιοχής. Ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ σκόπιμα παίζει τη μπάλα με το χέρι για να μην περάσει η μπάλα και βρεθεί ο αντίπαλος σε ευνοϊκή θέση. Ήταν πέναλτι που δεν δόθηκε.

90+1΄. Ο Άλεφ, ενώ έχει κίτρινη κάρτα, υψώνει επικίνδυνα το πόδι του κα κτυπά στο πρόσωπο αντίπαλο. Το φάουλ δόθηκε, αλλά όχι κίτρινη κάρτα.

ΕΘΝΙΚΟΣ-ΑΕΚ

Στο 39΄ και 61΄ η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι για χέρια αμυντικών. Τα χέρια και στις δυο περιπτώσεις ήταν κολλημένα στο σώμα κα σωστά δεν δόθηκε κάτι.

Στο 50.30΄΄ακυρώνετα ως οφσάιντ τέρμα της ΑΕΚ. Φαίνεται στην επαναληπτική προβολή ότι ήταν έστω και οριακά οφσάιντ.

Στο 80.50΄΄λανθασμένα δόθηκε πέναλτι για την ΑΕΚ καθώς δεν φάνηκε επαφή. Ο αμυντικός του Εθνικού έπαιξε τη μπάλα και ο επιθετικός της ΑΕΚ πήγε στα πόδια του και έπεσε. Ήταν μάλιστα και κίτρινη στον επιθετικό που εκμαίευσε κα κέρδισε λανθασμένα πέναλτι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ

Στο δεύτερο τέρμα του Απόλλωνα στο 60.20΄΄ο σκόρερ ήταν καλυμμένος στη μακρινή μπαλιά που έγινε στην περιοχή του Ολυμπιακού. Πριν καταλήξει στο σκόρερ, δυο αμυντικοί και ένας επιθετικός πηδούν για κεφαλιά. Αν κάποιος ήλθε σε επαφή με τη μπάλα αυτός ήταν αμυντικός που την έστειλε στον επιθετικό., ο οποίος φαίνεται στη δη φάση να είναι οφσάιντ.

Ο κανονισμός λέει ότι: Ποδοσφαιριστής σε θέση οφσάιντ, που παίρνει τη μπάλα από έναν αντίπαλο ο οποίος με πρόθεση παίζει τη μπάλα (εξαιρείται με το «εκ προθέσεως σώσιμο» από τον αντίπαλο), δεν θωρείται ότι έχε κερδίσει πλεονέκτημα.

Ροή ειδήσεων

08:21
Η Ιταλία του 2006 κατεβαίνει στο γήπεδο στη μάχη κατα του κορωνοϊού
08:14
Αγγλία: Ημιμαραθώνιος με τη συμμετοχή 6.000 ανθρώπων
22:03
Η ΚΟΠ θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας
19:53
Διακόπτουν προπονήσεις Απόλλωνας, ΑΕΚ και Ομόνοια
19:33
Διακοπή προπονήσεων ως την Τετάρτη στον Αρχάγγελο
16:33
ΠΑΣΠ: Παρατείνετε τιε άδειες παικτών ως την Τετάρτη
12:31
Η UEFA εξετάζει Final 4 σε Champions League και Europa League
12:18
Προπονητικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως από την Ακαδημία μπάσκετ ΑΠΟΕΛ
08:23
Ο Ινσίνιε τραγουδά στο μπαλκόνι και τονώνει το ηθικό όσων είναι σε καραντίνα
07:55
Το ιδιαίτερο μήνυμα του Μέσι σε όλο τον κόσμο
19:39
Κορονοϊός: Φαλκάο και Ομπι-Μίκελ αρνούνται να παίξουν μπάλα στην Τουρκία
16:39
Σούπερ Λιγκ: Τέλος στις προπονήσεις όλων των ομάδων μέχρι 27 Μαρτίου
12:05
Νέα έκτακτη σύσκεψη για την τύχη της Premier League την Πέμπτη
08:53
Σενάριο για μονά ματς σε Champions League και Europa
08:30
Κορονοϊός: Ακυρώθηκε ο τελικός του Πετρούνια στο Μπακού!