Romaleon.com

Ασχέτως έκβασης…

14 Feb 2020, 7 a.m.

Στέλιος Παπαμωυσέως

Ασχέτως κατάληξης που θα έχει η υπόθεση με την οκταήμερη κράτηση Μασιά και Κωνσταντίνου, η φίλαθλη κοινή γνώμη και όχι μόνο, απαιτεί κάθαρση στον χώρο και επιστροφή στο άθλημα όπως το ξέραμε στις δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα.

Δεν ήταν ούτε τότε όλα ρόδινα, υπήρχαν θέματα που έμειναν στην ιστορία, όμως ουδεμία σχέση είχε η εικόνα με αυτή που παρουσιάζεται στην τελευταία εικοσαετία πάνω κάτω.

Από την στιγμή που αυξηθήκαν οι ξένοι και οι κοινοτικοί, αυξηθήκαν οι μάνατζερ, αυξηθήκαν τα πατζετ, αυξηθήκαν και τα εκατομμύρια της Ευρώπης αλλά και τα ποσά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, από την στιγμή που το στοίχημα παίζει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη και κυρίως προς Ασία μεριά, από την στιγμή που τα σωματεία μετατράπηκαν σε εταιρείες και το συναίσθημα παραχώρησε την θέση του στην λέξη κέρδος, άλλαξε και ο τρόπος που βλέπουν οι έχοντες την ευθύνη το άθλημα αλλά και οι διοικούντες και οι οπαδοί πελάτες.

Οι αλλαγές αυτές είχαν παρουσιαστεί σε πιο προηγμένες χώρες από εμάς, πολλά χρόνια προηγουμένως, από το 1992 για την ακρίβεια που άλλαξε και η δομή των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αλλά εδω στην μακάρια μας νήσο είναι πιο εμφανείς οι αλλαγές γιατί και μικρός πληθυσμιακά τόπος είμαστε και κυρίως χώρα της υπερβολής και την αμφισβήτησης..

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα αποτελούσε ουσιαστικά μαρτυρία για τα κακώς έχοντα στον χώρο και δυστυχώς αποφάσεις έξω αλλά και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ουσιαστικά επιβεβαίωσαν όλους εκείνους που έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους αποχωρώντας από τον χώρο η και εξάσκησαν δριμεία κριτική.

Ουδείς θεωρεί ότι σε μια μέρα η μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αμαρτίες ετών πολλών θα διορθωθούν γιατί στην Κύπρο υπάρχει και η γνωστή παροιμία με την ουρά του σκύλου, όμως αυτή την φορά θεωρητικά τουλάχιστον, φαίνεται να υπάρχει η επιθυμία για να ταραχτούν τα λιμνάζοντα νερά.

Αν γίνει κάτι, που πολλοί το αμφισβητούν, μπορεί και να ελπίζουμε σε καλύτερες μόρες, αν παραμείνουμε στα ευχολόγια σύντομα θα τελούμε το μνημόσυνο του προσφιλούς ημών αθλήματος του ποδοσφαίρου που κάποτε αγάπησαν πολλοί….

 

Ροή ειδήσεων

08:21
Η Ιταλία του 2006 κατεβαίνει στο γήπεδο στη μάχη κατα του κορωνοϊού
08:14
Αγγλία: Ημιμαραθώνιος με τη συμμετοχή 6.000 ανθρώπων
22:03
Η ΚΟΠ θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας
19:53
Διακόπτουν προπονήσεις Απόλλωνας, ΑΕΚ και Ομόνοια
19:33
Διακοπή προπονήσεων ως την Τετάρτη στον Αρχάγγελο
16:33
ΠΑΣΠ: Παρατείνετε τιε άδειες παικτών ως την Τετάρτη
12:31
Η UEFA εξετάζει Final 4 σε Champions League και Europa League
12:18
Προπονητικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως από την Ακαδημία μπάσκετ ΑΠΟΕΛ
08:23
Ο Ινσίνιε τραγουδά στο μπαλκόνι και τονώνει το ηθικό όσων είναι σε καραντίνα
07:55
Το ιδιαίτερο μήνυμα του Μέσι σε όλο τον κόσμο
19:39
Κορονοϊός: Φαλκάο και Ομπι-Μίκελ αρνούνται να παίξουν μπάλα στην Τουρκία
16:39
Σούπερ Λιγκ: Τέλος στις προπονήσεις όλων των ομάδων μέχρι 27 Μαρτίου
12:05
Νέα έκτακτη σύσκεψη για την τύχη της Premier League την Πέμπτη
08:53
Σενάριο για μονά ματς σε Champions League και Europa
08:30
Κορονοϊός: Ακυρώθηκε ο τελικός του Πετρούνια στο Μπακού!

Διαβάστε επίσης

Έχει και Ευρώπη…

19 Feb 2020, 7:56 a.m.