Romaleon.com

Αθλητικό ορόσημο η κατάθεση του θεμέλιου λίθου του γηπέδου Λ/σου, είπε ο Πρόεδρος

29 Feb 2020, 3:19 p.m.

Η σημερινή μέρα αποτελεί πραγματικά ένα σημαντικό ορόσημο για τον αθλητικό κόσμο της Λεμεσού και ιδιαίτερα τις ποδοσφαιρικές της ομάδες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, καταθέτοντας το θεμέλιο λίθο του νέου γηπέδου της Λεμεσού, στο Κολόσσι.
 
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έστειλε σαφή μηνύματα για την καταπολέμηση της χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων, την κάρτα φιλάθλου αλλά και την αναβάθμιση του Τσιρείου Σταδίου που εκκρεμεί.
 
Στο χαιρετισμό του, στην παρουσία Υπουργών και άλλων κρατικών αξιωματούχων, των δημοτικών και κοινοτικών αρχών, της ηγεσίας του ΚΟΑ και της ΚΟΠ καθώς και των διοικήσεων των τριών ποδοσφαιρικών ομάδων της πόλης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως είναι με συγκίνηση που ο ίδιος παρευρίσκεται στην τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του γηπέδου Λεμεσού.

"Νιώθω απόλυτα ικανοποιημένος, αφού το εν λόγω έργο αποτελεί ένα πάγιο αίτημα που εγείρουν οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Λεμεσού, αλλά και οι δημότες της Λεμεσού πέραν από δύο και πλέον δεκαετίες", είπε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

"Αναφερόμενος ειδικά στο γήπεδο που θεμελιώνουμε σήμερα, θα ήθελα να επισημάνω πως, πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο, απόλυτα συμβατό με τις διεθνείς απαιτήσεις και προδιαγραφές γήπεδο, το οποίο παρέχει επιπλέον τη δυνατότητα αξιοποίησης των χώρων για σωρεία ποδοσφαιρικών και άλλων εκδηλώσεων.

Πληρώντας πρόσθετα όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και σε συνδυασμό με τις ήδη τροχοδρομούμενες τροποποιήσεις του οδικού δικτύου που θα εξυπηρετεί το στάδιο, θα αποσυμφορήσει από τις μαζικές μετακινήσεις την κατοικημένη περιοχή περιμετρικά του Τσιρείου σταδίου.

Και έχοντας αναφερθεί στο Τσίρειο Στάδιο, το οποίο θεωρείται πεπαλαιωμένο, εκφράζω, επιτέλους, ένα δείγμα ικανοποίησης και ελπίζω να τηρηθούν τα όσα έχουμε συναποφασίσει και το λέω αυτό διότι από το 2014 τέθηκαν στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Τσιρείου τριάμισι εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις χάρη της ασφαλείας των θεατών, χάρη της λειτουργικότητας του σταδίου.    Από μελέτη σε μελέτη, από αναβολή σε αναβολή, είμαστε στο 2020 και επιτέλους δέησε να διορθωθεί για να προχωρούμε. Ελπίζω να γίνει, με αυστηρότητα το λέω, και θέλω ο ΚΟΑ να παρακολουθεί αλλά και η Κυβέρνηση θα παρακολουθεί έτσι ώστε να υλοποιηθεί το συντομότερο. Δεν δέχομαι να διατρέχει κίνδυνο ο οποιοσδήποτε φίλαθλος ή οποιαδήποτε ομάδα αγωνίζεται μέσα σε αυτό το στάδιο. Είναι αδιανόητα τα όσα συμβαίνουν. Για αυτό και κατά την πρόσφατη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο δεν περιορίστηκα μόνο στο Τσίρειο στάδιο, αλλά έχω επεκταθεί σε όλα γενικότερα τα στάδια που αγωνίζονται οι ομάδες μας. Έτσι, χρονοδιαγραμματικά με προτεραιότητες να προχωρήσουμε στη βελτίωση όχι μόνο του Τσιρείου μέχρις ότου αποπερατωθεί το γήπεδο της Λεμεσού, αλλά την ίδια ώρα να δούμε και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί το Τσίρειο στις αθλητικές διοργανώσεις της πόλης".

Ροή ειδήσεων

08:21
Η Ιταλία του 2006 κατεβαίνει στο γήπεδο στη μάχη κατα του κορωνοϊού
08:14
Αγγλία: Ημιμαραθώνιος με τη συμμετοχή 6.000 ανθρώπων
22:03
Η ΚΟΠ θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας
19:53
Διακόπτουν προπονήσεις Απόλλωνας, ΑΕΚ και Ομόνοια
19:33
Διακοπή προπονήσεων ως την Τετάρτη στον Αρχάγγελο
16:33
ΠΑΣΠ: Παρατείνετε τιε άδειες παικτών ως την Τετάρτη
12:31
Η UEFA εξετάζει Final 4 σε Champions League και Europa League
12:18
Προπονητικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως από την Ακαδημία μπάσκετ ΑΠΟΕΛ
08:23
Ο Ινσίνιε τραγουδά στο μπαλκόνι και τονώνει το ηθικό όσων είναι σε καραντίνα
07:55
Το ιδιαίτερο μήνυμα του Μέσι σε όλο τον κόσμο
19:39
Κορονοϊός: Φαλκάο και Ομπι-Μίκελ αρνούνται να παίξουν μπάλα στην Τουρκία
16:39
Σούπερ Λιγκ: Τέλος στις προπονήσεις όλων των ομάδων μέχρι 27 Μαρτίου
12:05
Νέα έκτακτη σύσκεψη για την τύχη της Premier League την Πέμπτη
08:53
Σενάριο για μονά ματς σε Champions League και Europa
08:30
Κορονοϊός: Ακυρώθηκε ο τελικός του Πετρούνια στο Μπακού!